20519_4990547731394_600444800_n

FRAMTIDSPLANER - 

Jag dömde i Norrköping för ett par år sedan, i en gigantisk stor championklass kom en flott o elegant hanhund. Han tilltalade mig väldigt mycket med sina utmärkta propotioner och hans härliga marktäckande rörelser, O'Flanagan Red Moutain Rooibos hette denna hund och var realtivt ung för att gå i championklassen. 
 
På vägen hem studerades katalog och stamtavlan, då kom upptäckten att han går tillbaka till några godingar, Toffedreams Sail'N Tail & Toffedreams Craigellachie. Hans mor, O'Flanagan Fria Fantasier en linjeavel på "vår" O'Flanagan Imposant, behöver väl inte skriva att uppfödarhjärtat blev eld & lågor. Sommaren 2018 i Norge vann en son till honom juniorklassen. Nu några år senare har vi tiken som tror kan passa honom som handen i handsken och ser väldigt mycket framemot denna kombination.   .   

Vad väntar vi oss? De blivande valparnas stamtavla innehåller högklassiga, välkända såväl engelska, som skandinaviska rasrepresentaner. Exteriört tror vi på vältypade, flotta svarta valpar med för rasen typiska,välformade huvuden. Vår uppfödning inriktas på att hundarna ska vara sunda, friska, samarbetsvilliga och lättränande. De ska även ha en exteriör som överensstämmer med vår rasstandard och inget undatag i denna kombination- 

För oss är det en självklarhet att de hundar som föds upp också ska fungera som familjehundar med ett aktivt och stimulerande liv, det är då flatcoated retrievern kommer att trivas som allra bäst. Mentalt förväntar vi oss glada och frimodiga trevligt temperament med bra hälsa. 

Kontakta oss gärna om du har några frågor om kombination, oss, våra hundar och rasen!

VALPARNAS STAMTAVLA

SEU (U)CH FIN CH O'FLANAGAN RED MOUTAIN ROOIBOS 

Matte Lotta berättar om sin hund:

Matisse är en härlig hane i sina bästa år med ett rastypiskt temperament - glad, snäll och entusiastisk till allt och alla. Mentalt är han en orädd och en ganska livlig hund. På dagarna är han med sin husse på arbetet i Stockholms innerstad och dit åker han pendelbåt utan problem. När det gäller arbeta har han visat stor apporteringslust och god dådkraft. Vi har apporterat fullt ut tre säsonger på andjakt och det är våra bästa dagar på året. Han är tyst, tar skammat vilt utan att tveka, har ett fast och stabilt grepp och är en supermarkör. Det jag skulle önska är lite mer samarbetsvilja då han tenderar att delvis ta egna initiativ.

Tävlingsmässigt har han framför allt visat framfötterna på Working test med över 90p/100p flera gånger som resulterat i placeringar. På B-proven har vi haft lite otur men bärgat några 3:e pris som inte riktigt speglar hans arbetslust. +

2017 blev han Årets Flatcoated Retriever i Östra sektionen som kräver bäst i sektionen på två jaktprov och två utställningar. Exteriört är han en iögonfallande och flott hane som gör sig allra bäst i rörelse. Hans stabila mentalitet och glada sätt gör att han alltid visar sig från sin bästa sida. Som väldigt liten blev han BIS-valp på Club Show. Nästa framgång kom i Finland då han blev bästa hane med Cert från juniorklass. Vid dryga 2 års ålder kom de första stora svenska framgångarna. På 8 utställningar blev han bästa hane två gånger, BIG-2, BIM, fick 2 x Reserv-Cert, 3 X Cert, 2 X CACIB (varav ett på Stora Stockholm) och därmed var både det finska och svenska utställningschampionaten i hamn. 2018 åkte vi till Spanien för att vinna ett tredje CACIB samt BIG-1 och BIG-3 på Granadas Internationella utställning. (Videolänk?) Under 2019 är planen att försöka vinna ett 4:e CACIB för att bärga ett internationellt championat samt att träna, tävla, ha kul ihop och apportera praktiskt framåt höstkanten. Med Matisse är allt möjligt!

TOFFEDREAMS FOR DIAMONDS AND DUST 

Vår Dimma är hon en lugn och balanserad tik. Här hemma, inomhus märker vi knappt av henne och hon vilar gärna i hundrummet. Utomhus är hon en härligt tik och några gångpromenader intresserar inte denna tik utan full fart från minut 1. Dimma är en tik som är lätt att samarbeta med och apporterar spontant både vilt och dummies. Än har hon inte använts till praktiskt jakt för där kom husses ledoperationer mellan. Jaktprovsstart hoppas vi hinna med denna säsong. 

Dimma är en ultra feminin tik med vackra linjer. Vackert välskuret huvud med vänligt uttryck. Välansatt hals som är väldigt stram, flott överlinje, Bra vinklad fram och utmärkta vinklar bak. Bra benstomme, aning platta tassar, Rör sig bra och har bra med päls. 

Dimma kommer ur en kull på nio valpar där samtliga är röntgade med A höfter, en i Finland, en i Polen och resten här i Sverige. Två av dessa har redan hunnit erövra flera championat både som juniorer och vuxna. Dimma själv har som bästa resultat 2.a bästa tik med reserv-cert. 

HANE PRESENTERAS SENARE

TOFFEDREAMS LEADING LADY -

Flamman är en fartig och pigg tik som tycker livet är kul. Trevlig och lättsam som hänger med på det mesta. En tik som är lätt att bli förtjust i. Hon är helt spontan på vilt, med mjuk o fint grepp. Hon har hög vattenpassion och går villigt i. från alla kanter, svåra som lätta. Simmar med en bra teknik. Hon är en grym markör som aldrig kommer hem tom och bra sökhund. En bra jakthund som alltid gör sitt jobb och lite till.

Hon har flott och elegant ram, långt vackert välskuret huvud som är stramt och med vänligt uttryck. Lång stram hals, bra vinklad fram och välvinklat bakställ med breda lår. Rör sig mycket bra från alla håll. Utmärkt pälskvalitet

Flamman första kull f 2016 samtliga 8 röntgade med A-höfter, ännu rätt unga och två har redan samlat på sig, BALT & EE & LV & LT Juniorch, Toffedreams For Gold And Rust . PL Juniorch Toffedreams For Love For Hate.

I hennes andra kull är ännu för unga för att röntga. I den finns flera lovande individer som fått fina BIS-placeringar som valp.

Flamman och några kullsyskon har visat fram sig på jaktprov och utställning. Bland dessa är Toffedreams Hattrick och den vinstrika brodern, INT CH JWW-2014 JCH RUS JCH CLUB JCH UKR CH RUS CH CLUB CH RKF CH UKR CH ävenCZECH Republic СH GEORGIA CH ARMENIA Toffedreams Sniper. Flamman kommer även ur en kull där samtliga syskon är röntgade med A-höfter, 6 st i Sverige, 1 i Norge respektive Ryssland.