20519_4990547731394_600444800_n

FRAMTIDSPLANER 

Kontakta oss gärna om du har några frågor om oss, våra hundar och rasen!

Terese 070-635 00 59
Lena    070-231 01 07
Claes   070-636 83 66

SVARTA OCH BRUNA VALPAR PLANERAS UNDER 2021

Vad väntar vi oss? 

Även i denna kombinations blivande stamtavla innehåller hundar som är högklassiga, välkända såväl engelska som skandinaviska rasrepresentaner. Exteriört tror vi på vältypade, flotta svarta och bruna valpar utan gula anlag. Vi förväntar oss för rasen typiska,välformade huvuden.

Vår uppfödning inriktas på att hundarna ska vara sunda, friska, samarbetsvilliga och lättränande. De ska även ha en exteriör som överensstämmer med vår rasstandard och inget undatag i denna kombination- 

För oss är det en självklarhet att de hundar som föds upp också ska fungera som familjehundar med ett aktivt och stimulerande liv, det är då flatcoated retrievern kommer att trivas som allra bäst. Mentalt förväntar vi oss glada och frimodiga trevligt temperament med bra hälsa. 

Kontakta oss gärna om du har några frågor om kombination, oss, våra hundar och rasen!

Terese 070-635 00 59
Lena    070-231 01 07
Claes   070-636 83 66

TOFFEDREAMS RUBY

HD A   ED 0
2 x Reservcert, SWE, FIN

Lexus "den okände brodern" som mesta delen fått vara hemma för att mogna. I stamtavlan på morssidan idel kända vältypade och arbetsvilliga hundar från vår uppfödning som gör en nostalgisk. Detta i kombination med Hannemors fina, typade och genomtrevliga hundar. Gav oss en mix som passade perfekt. Lexus enda bror tog steget upp i EKL B-prov på mininmala antal starter. 

Mentalt är Lexus en behaglig hund som är lätt att leva med. Som så många andra flattar behöver han få aktivitet. Väldigt spontan på vilt och bara lite fin justeringar så har han kapacitet för pris i öppenklass.

Lexus har ett väldigt vackert välskuret huvud och med vanligt uttryck. Välansatt hals och stark rygg. Normalt vinklad både fram och bak. Bra benstomme, något platta tassar. Han har en härlig resning i rörelser och där behövs ingen handling för att få fram det. Rör sig med långa stega och täcker marken väl. Han är sparsamt visad med kan ändå stoltsera med reserv cert. Bra pälskvalitet. Han har tagit tid att mogna exteriört.

Lexus har en kull sedan tidigare, de är unga och lovande.

SIMON SAYS HOMECOMING QUEEN

HD A   ED 0
CK, 4:A Bästa tik

Roma vår härliga flotta norska som kom som parningsvalp eftrer Milan och fråm kennel Simon Says, Jonna Vassbotn. Första gången jag såg Romas mamma var på flygplatsen i Luleå, kände jag att valp vill vi ha.

Roma kommer ur en stor kull med många bruna och meningen var en svart tik. När jag kom till Jonna så såg jag bara denna bruna tik,  om hon var bäst vet jag inte. Tror vi valde varandra och så har det kännts från dag ett. 

Roma är en väldigt flott skuren tik med vackert huvud och uttryck, bra vinklad fram och bak. Bra benstomme, rör sig väl från alla håll. Kunde ha mer päls men färgen och kvalitén är utmärkt. Mentalt är hon en trevlig och vänlig tik som älskar att hoppa från brygga och simma. Efter diverse sjukdomar bland matte och husse har Roma fått stå på undantaget och är väldigt lite tränad och utställd.

Det lilla som är gjort med henne så känner vi att Roma är en kvalitetstik, spontan och stort apporteringsintresse . Roma har framgångsrika bröder på jaktprov och en broder i Elitklass på jaktprov, han är även champion på utställning.