20519_4990547731394_600444800_n

VALPAR

Vår ras är mångsidig och är lämpad för många olika aktiviteter som t.ex. lydnad, viltspår, utställning men deras största specialitet brukar vara apportering. 

Rasen kräver både mental och fysiskträning för att må optimalt och därmed så bidrar Du med att öka dina chanser att få en trevlig och social hund som möjligt.

Vi säljer våra valpar företrädesvis till aktiva hem och gärna till Er som har mål att meritera er flatt. Med aktivitet menar vi inte att gå långa promenader i skogen-o mark för det anser vi vara en självklarhet för alla hundar.

ATT KÖPA VALP FRÅN OSS

  • Registrerad i Svenska Kennelklubben
  • ID-märkt, veterinärbesiktigad, vaccinerad, avmaskad regelbundet.
  • Valpkullsförsäkring mot dolda fel i 3 år. Ni tecknar egen individuell försäkring.
  • Med valpen följer råd och anvisningar samt support hela livet om så önskas. Vi har för länge sedan insett att vi kan långt ifrån allt men vi försöker bidra med den kunskapen vi har samlat på oss genom årens lopp.
  • När hunden är 15-18 månader önskar vi att ni röntgar höfter på er hund. Den kostnaden står valpköparen själv för.

VALPAR PLANERAS UNDER 2020

Vi har två tikar som vi planerar valpar under 2020!

Vem är först ut?
Vi tror det är Flamman, SE U(U)CHFINCH Toffedreams Leading Lady som kommer att löpa först och här nedan kan Ni läsa om planerna för henne.

TOFFEDREAMS DAY DELIVERY

HD B   ED 0
2:a NKL B-Prov
CERT

Några ord om pappan!

Milan blev den som aldrig flyttade hemifrån utan vuxit upp tillsammans med sin mor och far. Som valp var han en filosof och satt där på gräsmattan och såg sina syskon leka runt. Det började gå mot leverans och dags för apporteringstesten, men något speciellt intresse för detta överlämnade han välvilligt över till sina pigga kvicka alerta syskon.

Han hade ju redan valt sin familj o sin allra bästa tänkbara matte. För där Lena är, finns Milan och så har det varit hela tiden. Kort och gott kan man säga om Milan, en glad och vänlig hund som är lätt att bli förälskad i.

Första året gick och ny säsong kom och ut med den kom en gänglig långbent hund. När han gjorde sitt livs första fält så slog han alla med häpnad och de mest rutinerade skogsfolk såg skeptiskt på mig som förare och tänkte allt att det där med otränad och arbetsovillig hund är nog en stor skröna. Men fakta var att han behövde vintern för att mogna. Milans starka sidor, duktig fälthund som inte ger upp i första taget, superduktig markör. Spontan på vilt 

Exteriört så är Milan åt det större hållet, absolut inte tung. Han har långa vackra linjer. Långt vackert välskuret huvud med vänligt uttryck. Lång torr välansatt hals.Bra kropp, aningen lång ländpart som är brett och starkt. Utmärkt benstomme och förbröst. Stark välvinklad bakställ med breda fina lår Rör sig med naturlig resning och mycket bra steglängd. Han är som många bruna, bäst i päls och färg på vintern. 

Milan har tre kullar sedan tidigare, en kull på kennel Almanza, en kul på Kennel O'Flanagan och en i Norge på kennel Simon Says. Där börjar en resultat att trilla in med b la följande. Tre championat, SE U(U)CH Almanza Hopeless HairdaySE U(U)CH Almanza Matchless MasterpieceN SE UCH N CH Simon Says Honey I'm Home förutom championat har han en 2:a pris ÖKL B-Prov, vilket gjorde att parentes championatet försvann!!.Simon Says ET Phone Home 2:A NKL B-Prov. Här hemma har vi även Milans dotter Simon Says Homecoming Queen, en riktig pärla!

SE U(U)CH FIN CH TOFFEDREAMS LEADING LADY

HD A   ED 0
2:a NKL B-Prov
Svensk champion
Finsk Champion
CACIB x 2 
BIR BIS-1 JAKT BIS-3 (Sverige) 

Några ord om mamman!

Flamman, är en fartig och pigg tik som tycker livet är kul. Trevlig och lättsam som hänger med på det mesta. Flamman älskar människor och en sån vänlig kompis som man bara kan önska sig.Hon är helt spontan på vilt, med mjukt o fint grepp. 

Hon har hög vattenpassion och går villigt i från alla kanter, enkla som svåra. Simmar med en bra teknik. Hon är en grym markör som aldrig kommer hem tom och bra sökhund, en som man kan tro har varit med fältutläggaren. Hon missade sina första pris p
g a droppade avlämningar" från vattnet på marken i stället för i handen. 


Flamman har ett långt vackert välskuret huvud med vänligt uttryck. Lång torr välansatt hals, vacker överlinje,bra förbröst, passande benstomme. Välformatd bröstkorg Starkt välvinklat bakställ med breda lår. Rör sig mycket bra naturlig resning från alla håll. Utmärkt pälskvalitet med lagom mängd för rasens användningsområde.

Flamman har även kullsyskon har visat fram sig på jaktprov och utställning. Bland dessa är systern, Toffedreams Hattrick (2 x CERT, 2:A ÖKL B-Prov)  och den vinstrika brodern, INT CH JWW-2014 JCH RUS JCH CLUB JCH UKR CH RUS CH CLUB CH RKF CH UKR CH CZECH Republic СH GEORGIA CH ARMENIA Toffedreams Sniper

Bland hennes avkommmor finns FI UCH EE UCH LT UCH LT JUCH LV JUCH EE JUCH BALT JUCH Toffedreams For Gold And For Rust som även har Finska Godkända Jaktanlagsprov, samt 3 st 1:a pris lydnadsklass I TK1, 3 st godkända starter RTK1. 

I Polen finns Yoga, PLJ CH PL,Ch LT Ch.SK CH Toffedreams For Hate For Love med dessa champion titlar! 

I sin första kull med 8 avkommor så är samtliga friröntgade med A och de som är kollade AD är också fria!

I Flammans andra kull finns SE VCH Toffedreams Count On Mespårade till sig championat på 4 startar vilket är det minsta man kan tänka sig ha! Toffedreams Clap Your Hands debuterade med att bli 2:A bästa tik med reserv-cert. Hitills är de som är röntgade har fria höfter och armbågar.

STAMTAVLA FÖR FRAMTIDA KOMBINATION

Inavelsgrad 3,3%  
Preliminärt index HD: 98 (2019-09-27)

Vad väntar vi oss? Den här kombination hoppas vi bli något extra. Det är linjeavel på Dollar, SE U(U)CH FINCH Toffedreams Costa Nada. Han som följde med Terese och Johan under hela vår tonårstid. En hund vi pratar ofta om, så snäll och godmodig vän finns bara i Dollar. Han var en duktig hund som fick stor rutin på praktiska jakter, allt från and till fasanjakter.

Valparna kommar bli svarta där samtliga kommer bära på bruna anlaget och utan det gula anlaget. Detta är en kombination väntar vi med spänning på att få göra..

Förutom att det är en lätt linjeavel på Dollar, så kommer det vara 5 generationers Toffedreams hundar i stamtavlan. Exteriört tror vi på vältypade, flotta svarta valpar med för rasen typiska,välformade huvuden. Mentalt förväntar vi oss glada och frimodiga trevligt temperament med bra hälsa. För oss är det viktigt att hundarna ska fungera i en vardagsmiljö.  

Kontakta oss gärna om du har några frågor om kombination, oss, våra hundar och rasen!

Terese 070-635 00 59
Lena    070-231 01 07
Claes   070-636 83 66
.


Fler bilder på Flamman och Milan

Mer information om kull II kommer senare
 

KULL II

Vad väntar vi oss? 
Jag dömde i Norrköping för ett par år sedan, i en gigantisk stor championklass kom en flott o elegant hanhund. Han tilltalade mig väldigt mycket med sina utmärkta propotioner och hans härliga marktäckande rörelser, O'Flanagan Red Moutain Rooibos hette denna hund och var realtivt ung för att gå i championklassen. 
 
På vägen hem studerades katalog och stamtavlan, då kom upptäckten att han går tillbaka till några godingar, Toffedreams Sail'N Tail & Toffedreams Craigellachie. Hans mor, O'Flanagan Fria Fantasier en linjeavel på "vår" O'Flanagan Imposant, behöver väl inte skriva att uppfödarhjärtat blev eld & lågor. Sommaren 2018 i Norge vann en son till honom juniorklassen. Nu några år senare har vi tiken som tror kan passa honom som handen i handsken och ser väldigt mycket framemot denna kombination

 

Även i denna kombinations blivande stamtavla innehåller hundar som är högklassiga, välkända såväl engelska, som skandinaviska rasrepresentaner. Exteriört tror vi på vältypade, flotta svarta valpar med för rasen typiska,välformade huvuden.

Vår uppfödning inriktas på att hundarna ska vara sunda, friska, samarbetsvilliga och lättränande. De ska även ha en exteriör som överensstämmer med vår rasstandard och inget undatag i denna kombination- 

För oss är det en självklarhet att de hundar som föds upp också ska fungera som familjehundar med ett aktivt och stimulerande liv, det är då flatcoated retrievern kommer att trivas som allra bäst. Mentalt förväntar vi oss glada och frimodiga trevligt temperament med bra hälsa. 

Kontakta oss gärna om du har några frågor om kombination, oss, våra hundar och rasen!

Terese 070-635 00 59
Lena    070-231 01 07
Claes   070-636 83 66

SEU (U)CH FIN CH O'FLANAGAN RED MOUTAIN ROOIBOS 

HD B   ED 0
3:a NKL B-Prov
Svensk champion
Finsk Champion
CACIB x 2
BIG-1 BIG-2 

Matte Lotta berättar om sin hund:

Matisse är en härlig hane i sina bästa år med ett rastypiskt temperament - glad, snäll och entusiastisk till allt och alla. Mentalt är han en orädd och en ganska livlig hund. På dagarna är han med sin husse på arbetet i Stockholms innerstad och dit åker han pendelbåt utan problem. När det gäller arbeta har han visat stor apporteringslust och god dådkraft. Vi har apporterat fullt ut tre säsonger på andjakt och det är våra bästa dagar på året. Han är tyst, tar skammat vilt utan att tveka, har ett fast och stabilt grepp och är en supermarkör. Det jag skulle önska är lite mer samarbetsvilja då han tenderar att delvis ta egna ITävlingBsmässigt har han framför allt visat framfötterna på Working test med över 90p/100p flera gånger som resulterat i placeringar. På B-proven har vi haft lite otur men bärgat några 3:e pris som inte riktigt speglar hans arbetslust. +

2017 blev han Årets Flatcoated Retriever i Östra sektionen som kräver bäst i sektionen på två jaktprov och två utställningar. Exteriört är han en iögonfallande och flott hane som gör sig allra bäst i rörelse. Hans stabila mentalitet och glada sätt gör att han alltid visar sig från sin bästa sida. Som väldigt liten blev han BIS-valp på Club Show. Nästa framgång kom i Finland då han blev bästa hane med Cert från juniorklass. Vid dryga 2 års ålder kom de första stora svenska framgångarna. På 8 utställningar blev han bästa hane två gånger, BIG-2, BIM, fick 2 x Reserv-Cert, 3 X Cert, 2 X CACIB (varav ett på Stora Stockholm) och därmed var både det finska och svenska utställningschampionaten i hamn. 2018 åkte vi till Spanien för att vinna ett tredje CACIB samt BIG-1 och BIG-3 på Granadas Internationella utställning. (Videolänk?) Under 2019 är planen att försöka vinna ett 4:e CACIB för att bärga ett internationellt championat samt att träna, tävla, ha kul ihop och apportera praktiskt framåt höstkanten. Med Matisse är allt möjligt!

TOFFEDREAMS FOR DIAMONDS AND DUST 

HD A   ED 0
2 x Reservcert,
2:e Bästa tik, respektive 4:e Bästa tik

Vår Dimma är hon en lugn och balanserad tik. Här hemma, inomhus märker vi knappt av henne och hon vilar gärna i en soffa. Utomhus är hon en härligt tik och några gångpromenader intresserar inte denna tik utan full fart från minut 1. Dimma är en tik som är lätt att samarbeta med och apporterar spontant både vilt och dummies. Än har hon inte använts till praktiskt jakt för där kom husses ledoperationer mellan. Vi hade hoppas på träning för jaktprovsstart denna säsong men en skada satte stopp för detta.  

Dimma är en ultra feminin tik med vackra linjer. Vackert välskuret huvud med vänligt uttryck. Välansatt hals som är väldigt stram, flott överlinje, Bra vinklad fram och utmärkta vinklar bak. Bra benstomme, aning platta tassar, Rör sig bra och har bra med päls. 

Dimma kommer ur en kull på nio valpar där samtliga är röntgade med A höfter, en i Finland, en i Polen och resten här i Sverige. Två av dessa har redan hunnit erövra flera championat både som juniorer och vuxna. Dimma själv har som bästa resultat 2.a bästa tik med reserv-cert och 4:a bästa tik med reserv-cert.

MÅLSÄTTNING!
Vi har som målsättning att föda upp en frisk, samarbetsvillig och lättränad apportör som även motsvarar exteriör standarden.

SNABB FAKTA TOFFEDREAMS!

Vi startade 1984
hitills 39 kullar

66 hundar från vår uppfödning har minst 2:A pris NKL B-Prov

Årets Flat Sverige 2014
Årets Flat i Finland 2008
Årets Flat i Sverige 2008
Norska Flatmästaren 2010
Norska Veteranmästaren 2013
Årets Agility Flat 2014
Unghundsmästare 2007 flatmästerskapet
Jaktchampion/Viltspårchampions
52 hundar utställningschampions
Första icke engelsk uppfödda tik som blivk Champion.
20-talet Vinnartitlar
66 hundar minst CERT på utställning.
2 olika hundar BEST IN SHOW på Svenska Kennelklubben INT utst
1 har vunnit BEST IN SHOW på Finska Kennelklubben
SKK Bruksavelspris  

VÅRA AVELSTIKAR

My-Toffe-Dream
Gunhills Glancing Twinlocket
Gunhills Kyska Susanna
O'Flanagan Imposant
Lady Doc's Flicka i Frack
Toffedreams Stairway To Heaven
Toffedreams Isle Of Jura
O'Flanagan Tosca Sundquist
Toffedreams Last Call For Alcohole
Toffedreams Craigellachie
Almanza Seven Eleven
Comics Summer Love
Toffedreams Vanilla Ice
Toffedreams Dreamteam
O'Flanagan Håll Andan
Toffedreams Smile In Style
Toffedreams Wallflower
Toffedreams Tingeling
Toffedreams Mix'N Mingle
Toffedreams Leading Lady
Black Mica's Leave A Whisper
 

HANAR VI ANVÄNT I AVEL

Gunhills Touch Of Skyhawk
Lady Doc's Natanael
O'Flanagan Lilla Fjus Muffin
Almanza Fräck I Frack
Flatham's Top Terror Made In Norway
Comics Acapulco
O'Flanagan Illuster
Coalport Country Man
Xtrem-Satar
Comics Indian Crow
Comics Fiction Charm
Toffedreams White-Tie Affair
Boltiltorps Mr Mc Coy
Brightstart Noddy
Toffedreams Micmac Pow-Pow
Withybed Texas Ranger
Toffedreams Willy-Nilly Kickapoo
Almanza Far & Flyg
Toffedreams Wild Turkey
Toffedreams Steady'n Ready
O'Flanagan Ana Acuta
Toffedreams Paparazzi
Calzeat Causa Commotion
Comics French Kiss
Quills Noble Intentions
Toffedreams Walla Walla Racetrack
Hannemor's Juvel
Calzeat Deal Or No Deal
Toffedreams Hit The Lights
Dakotaspirit Just Like Jessie James
Toffedreams Ruby