20519_4990547731394_600444800_n

Historia

Här på sidan kommer vi att presentera några av de hundar som har haft stor betydelse för oss och vår utveckling.

Många av dessa hundar har levt och verkat under en hektiskt period i livet med små barn. De har dessutom fått dela sin uppmärksamhet med träningstider och tränare med en elitsatsande idrottsklubb samt den civila karriären. När man tittar bakåt fattar man inte hur man orkat och var ifrån drivet har kommit. Inte heller barnens idrottande har behövt stå tillbaka för denna hobby.

Att just vi blev uppfödare är nog mest tillfälligheter, det var inte var tänkt att bli långvarigt, skulle bara prova på.

Men tiden går fort när man roligt och all kredit till våra fantastiska valpköpare som gjort att vi fått känna sån enorm glädje samt till andra uppfödare som helt enkelt levererat bra avelsmaterial som vi kunnat åtnjuta.

 

1980 kom första flatten till huset, henne köpte vi från Helen Forsbäck, en uppfödare som idag är ett obekant namn för det allra flesta. Alla Helens flattar var leverfärgade och apporteringsglada. 

MY-TOFFE-DREAM (1:A EKL JAKTPROV) var exteriört ingen stjärna, men en härlig typ med vackert huvud och uttryck med mörka fina ögon. 

Toffies starka sida var just apportering. Med henne gick allt så lätt och snabbt att ta sig genom klasserna trots ringa erfarenhet av träning. Tillsammans med henne kände man sig ständigt och jämt duktig. Med åren kom insikten och ödmjukheten att den hunden hade nog varit duktig med vilken förare som helst.

Samtidigt hade vi även den leverfärgade tiken LAST-OF-TOFFEE (3 CERT BIR BIG-2). Hon var otroligt vacker, flott och ståtlig, outstanding i typ med tanke på att hon var brun. Hon hade ett fantastiskt huvud och härligt uttryck med mörka vackra ögon. Hon kom att bli vår måttstock för vad som är en tilltalande leverfärgad flat.

Våra fyra första flattar var också arbetsvilliga och även de var leverfärgade. 

1984 första valpkullen, det var MY-TOFFE-DREAM som parades med på den tiden relativt okände hanhunden, sedermera INT SUCH FINUCH GUNHILLS TOUCH OF SKYHAWK. 1985 tog vi dessa linjer ur avel p.g.a. PRA.
1990 föddes nästa, det var SUCH NUCH Gunhills Glancing Twinlocket (2:a Ökl jaktprov) som fick tre valpar tillsammans med NUCH NV-85 Lady Doc's Natanael. En av dessa tre valpar var SUCH TOFFEDREAMS PRINCESS BEATRIX ( 2 x 1:a Ökl jaktprov) äg. Helena Sandström. Trixi ligger bakom flera framgångsrika hundar på kennel Ewokes.