20519_4990547731394_600444800_n

LITE AV VÅR HISTORIA

Här på sidan kommer vi att presentera några av de hundar som har haft stor betydelse för oss och vår utveckling.

Många av dessa hundar har levt och verkat under en hektiskt period i livet med små barn. De har dessutom fått dela sin uppmärksamhet med träningstider och tränare med en elitsatsande idrottsklubb samt den civila karriären. När man tittar bakåt fattar man inte hur man orkat och var ifrån drivet har kommit. Inte heller barnens idrottande har behövt stå tillbaka för denna hobby.

Att just vi blev uppfödare är nog mest tillfälligheter, det var inte var tänkt att bli långvarigt, skulle bara prova på.

Men tiden går fort när man roligt och all kredit till våra fantastiska valpköpare som gjort att vi fått känna sån enorm glädje samt till andra uppfödare som helt enkelt levererat bra avelsmaterial som vi kunnat åtnjuta. 

2013 blev vår dotter Terese delägare i kenneln, jättekul att inte hon blev skrämd av uppfödarlivet. 
 

1980 kom första flatten till huset, henne köpte vi från Helen Forsbäck, en uppfödare som idag är ett obekant namn för det allra flesta. Alla Helens flattar var leverfärgade och apporteringsglada. 

MY-TOFFE-DREAM (1:A EKL JAKTPROV) var exteriört ingen stjärna, hon var tyvärr snudd på kohasig med brant kors. Annars en härlig typ med vackert huvud och uttryck med mörka fina ögon. 

Toffies starka sida var just apportering. Med henne gick allt så lätt och snabbt att ta sig genom klasserna trots ringa erfarenhet av träning. Tillsammans med henne kände man sig ständigt och jämt duktig. Med åren kom insikten och ödmjukheten att den hunden hade nog varit duktig med vilken förare som helst.

Samtidigt hade vi även den leverfärgade tiken LAST-OF-TOFFEE (3 CERT BIR BIG-2). Hon var otroligt vacker, flott och ståtlig, outstanding i typ med tanke på att hon var brun. Hon hade ett fantastiskt huvud och härligt uttryck med mörka vackra ögon. Hon kom att bli vår måttstock för vad som är en tilltalande leverfärgad flat.

Våra fyra första flattar var också arbetsvilliga och även de var leverfärgade. 

1984 FÖRSTA KULLEN 
Det var MY-TOFFE-DREAM som parades med på den tiden relativt okände hanhunden, sedermera INT SUCH FINUCH GUNHILLS TOUCH OF SKYHAWK. 1985 fick vi ta dessa linjer ur avel p.g.a. PRA.
LAST OF TOFFEE and MY-TOFFE-DREAM

1985 fick vi vårt kennelnamn som kommer efter vår första tik som vi hade valpar undan.

SUCH NUCH GUNHILLS GLANCING TWINLOCKET
Det kom att dröja ändå fram till sommaren 1990 när vår nästa kull föddes. Passade perfekt för Lena var barnledig med Johan. Det var SUCH NUCH Gunhills Glancing Twinlocket (2:a Ökl jaktprov) som fick tre valpar tillsammans med NUCH NV-85 Lady Doc's Natanael. En av dessa tre valpar var SUCH TOFFEDREAMS PRINCESS BEATRIX ( 2 x 1:a Ökl jaktprov) äg. Helena Sandström. Trixi ligger bakom flera framgångsrika hundar påkennel Ewokes.

Vi försökte att få ytterligare kullar med Trazan men hon födde sina valpar alldeles för tidigt och inga överlevde.

GUNHILLS KYSKA SUSANNA
Smulan flott o elegant tik som vann 3 * CERT BIR, BIS, hon fick tre kullar. Flertalet av hennes barn var starka arbetsvilliga (mesta laget för den normala hundägaren)

Bland hennes valpar är TOFFEDREAMS BLARNEY som flyttade till Kennel Huntlovers, Bente och Rene Sand, Danmark. Han fick 2 x 1:A PRIS i ÖPPEN KLASS på JAKTPROV

Till Kiruna och Morgan Wernerklint åkte TJH TOFFEDREAMS TOUCHDOWN "Zorro" som blev kontrakterad lavinräddningshund. Ett uppdrag som han hade långt in på ålderns höst. CERT o BIM samt 2:A NYBÖRJARKLASS på jaktprov


VÅR KÄCKA VINNARE - ALMANZA FRÄCK I FRACK  
Han köpte vi från Ragnhild Ulin, Almanza. En härlig hund och med honom kom vi att upptäcka tjusningen med hanhundar. Efter att fått ha honom i sin ägo så har vi svårt att tänka oss att vara utan hanhund. 

På sin debut fixade han 1:A PRIS och KLASSVINNARE i UKL på jaktprov. I ÖPPEN KLASS fick han tre stycken 3:E PRIS på lika många starter. 

Fullcertat var han efter tre ggr på utställning och som högsta merit BIR BIG. (SKK INT). Tyvärr så hann vi inte så mycket mer, gick bort i cancer vid 4 års ålder. Han hade med stor sannolikhet gått meritera betydligt högre.

Fracke har en del avelsframgångar runt om i Sverige och bland hans avkommer finns det flera champion, b.la  NordJCH SV-02 IntUCH NordUCH Stjh-R SVCH Lp I Gunhills Brightest And Best samt utställningschampion på Kennel Almanza, Calebris, Gunhills och Lady Doc's.
 

O'FLANAGAN IMPOSAMT - VÅRT STORA FLAGGSKEPP
Kakan kom till oss som omplaceringshund 1993. Henne hittade vi av en ren tillfällighet i Piteå. Ut kom en mager elegant tik. Herregud! Som klippt och skuren, nämligen min typ flat!

Den känsla jag fick när jag såg henne första gången kommer jag aldrig att glömma. Men ack så tunn hon var. Hennes matlust gick i perioder, hon kunde ha haft betydligt mer hull och massa för sin ålder.  Då fick man lära sig att "ädla viner mognar visst långsamt".

Efter en kort apporteringsrunda i skogen så var vi än mer eld och lågor! Många gånger har vi sänt en tacksamhetens tanke till de som tittade på Kakan före oss och inte ville ha henne, för att hon inte höll måttet. Vi hade nog en portion stor tur att hon inte gick hem på Kennel O'Flanagan först.

Med henne fick man lära sig att det finns hundar som inte lämnar en i sticket oavsett förarens begåvning i att föra och handla hund på jaktprov. Hon gick lätt att meritera. Kakan kom att bli enormt betydelsefull för oss och visade sig att vara en fantastisk avelstik som har betytt enormt mycket för oss och vår uppfödning. Hon gick i elitklass på jaktprov och även framgångsrik på utställning med BIR x flera, BIS, BIS-avelsklass

KAKANS FÖRSTA KULL
Var tillsammans med Almanza Fräck I Frack, kvar här hemma blev hanen, TOFFEDREAMS TURNAROUND. En härlig typ av flat, förmodligen den vackraste vi någonsin ägt. Han vann många cert och vann som bäst BIR BIG BIS-2 (NKK INT). På första starten på jaktprov i UKL fick han sitt 1:A PRIS. Tyvärr gick han bort i cancer när han bara var 1.5 år gammal.

En kullbror TOFFEDREAMS OTHERWISE COLLECTION, äg Lisa Hjelm. På sin debut så fick Lucas 1:A PRIS och KLASSVINNARE i UKL samt 3:E PRIS I ÖPPEN KLASS på jaktprov. 

Hos Ellinor Olofsson på kennel Qvittras så finns kullsystern TOFFEDREAMS LIFE OFLEISURE. Också en härlig typ av flat som har CERT på utställning.

 KAKANS ANDRA KULL 
Föddes 1995 med då unga CH COMICS ACAPULCO. I den kullen fanns TOFFEDREAMS MISTY PARADISE "Akita" äg Lena o Lars Zakrisson. Hon har 1:A PRIS och BÄSTA NYBÖRJARHUND på jaktprov och CK, 2:A BÄSTA TIK på utställning. 

En kullbror TJH TOFFEDREAMS FUN IN ACAPULCO, "Acke" äg. Kent Gustavsson är tjänstehund.

På kennel O'Flanagan fanns en kullbror, TOFFEDREAMS COTTON EYE JOE. Ylle är utställd ett fåtal gånger, han har 2 CERT samt ett 2:A PRIS i NYBÖRJARKLASS på jaktprov. Han har haft en härliga avelsframgångar där, han är bl a far till den flerfaldige BIS-vinnaren, den läckra tiken, CH O'FLANAGAN DRA PÅ TRISSOR samt CH O'FLANAGAN DET LIGGER I SLÄKTEN.
Här hemma så behöll vi "Våfflan",

Hon fick snabbt sina cert och har som bäst BIR BIG BIS-3 (SKK INT). 1:A och PROVBÄST i NYBÖRJARKLASS och vid debuten i ÖPPEN KLASS fick hon sitt 2:A PRIS och därmed sitt championat.

Hon vann åtråvärda titlar som SVENSK VINNARE samt FINSK VINNARE. Som kuriosa kan nämnas att hennes far stod som bästa hane och vann sin Svensk o Finskvinnartitel på samma utställningar som Våfflan.
Våfflan nådde sina fina långa titel på ett ganska enkelt sätt - Som så många andra av våra hundar så kan man inte påstå att Våfflan "matchades" överdrivet för att nå sina titlar. Våfflan var en rakt igenom en välbyggd tik med iögonfallande rörelser och utmärkt pälskvalité. Hon var en stark och snabb fälthund med stor viltfinnarförmåga.

INTUCH NORDUCH SV-00 FINV-01 Toffedreams Stairway To Heaven tilldelas Svenska Kennelklubbens BRUKSAVELSPRIS  för sina duktiga avkommor & dess ägare i hennes två kullar. Att hon skulle få det finaste priset en avelsdjur kan tilldelas av Svenska Kennelklubben gör oss mycket stolt och glada. 

ETT STORT OCH HJÄRTLIGT TACK till ägarna av:
Toffedreams Playmaker, 
SE VCHToffedreams Hipper Dipper Run,
Toffedreams Pocahontas,
Toffedreams Lastcallforalcohole,
C.I.B FIN UCH FIN BCH SE BCH SE UCH NO UCH Toffedreams Willy-Nilly Kickapoo,
SE VCH SE U(U)CH FI UCH Toffedreams Apache Tamene Way Way,
Toffedreams Wigwam To Qvittras,
INTUCH NORDUCH Toffedreams Micmac Pow-Pow

TOFFEDREAMS STAIRWAY TO HEAVENS FÖRSTA KULL
kom tillsammans med SVCH Xtrem-Star, där behöll vi TOFFEDREAMS WALK ON TOP, som senare såldes vidare. Vacker som ett troll men saknade de grundläggande i arbetsbiten som vi ställer som krav på våra avelsdjur.

En kullbror SVCH TOFFEDREAMS HIPPER DIPPER RUN "Kulan", äg.Katarina Nordström, debuterade också med ett 1:A PRIS i UKL samt att Kulan även har spårat till sig ettchampionat på viltspår för övrigt kennelns första. 

Ytterligare en bror, Rasken, TOFFEDREAMS PLAYMAKER äg. Urban Engström har också ett 1:A PRIS i NYBÖRKARKLASS. På sin första start i ÖPPEN KLASS bärgade de ett 2:A PRIS. Rasken är en hanhund med mycket power och arbetsglädje inte kanske den allra lättaste att föra som nybörjare.
Ur samma kombination har vi TOFFEDREAMS LASTCALLFORALCOHOLE tillsammans med Lena & Lars Zakrisson. Inte lika vacker och tilltalande exteriör som sin omplacerade syster men fullt tillräcklig. Coffie har en helt annan arbetskapacitet, hon är en pärla med massor av arbetsglädje och tryck. Både hund och förare debuterade på jaktprov hösten 2000 och inte helt sensationellt fick hon sin 1:A PRIS. Kvalificerade till elitklassen i och med 2 raka 1:A PRIS säsongen 2003.


 TOFFEDREAMS LASTCALLFORALCHOLE VALPAR
Coffi parades med den duktiga SUCH FINUCH Boltiltorps Mr Mc Coy, dessa valpar föddes våren 2003. 

I den kombinationen finns b.la  den duktiga och talangfulla ynglingen TOFFEDREAMS SPICE AND ICE. Han debuterade på jaktprov i unghundsklass med ett 1:A PRIS och har ett 2:A PRIS i ÖKL , äg till Scott är Susanne Haraldsson och Roger Jacobsson. 

TOFFEDREAMS RYE AND GINGER ALE ägare Karin Brännström har startat på lydnadsprov och fått ett 1:A PRIS iLYDNADSKLASS I. På VILTSPÅRSPROV så har de fixatGODKÄND i ANLAGSKLASS

S VCH TOFFEDREAMS ROB ROY ägare Tomas Regemalm och Sanna Johansson har också startat på viltspår och snabbt och enkelt spårat sig fram till sitt VILTSPÅRCHAMPIONAT
 

 TOFFEDREAMS STAIRWAY TO HEAVENS ANDRA KULL
var tillsammans med SUCH NUCH Comics Indian Crow. Att det skulle bli en sån kull med han och Våfflan hade man inte ens kunnat drömma om i sin vildaste fantasi.

Kvar här hemma blev den "osålda valpen......och sen så gjordes det inte så stora ansträngningar att sälja honom. Däremot så såldes hans syster som vi hade hemma fram till 9 månaders ålder.


Foppa gjorde sin utställningsdebut och blev BIS valp på Umeå Flatshow för Charlotte Sundell-Ericsson. 

Foppa åkte till Stockholm på Svensk Vinnarutställning just uppflyttad i unghundsklass och i knivskarp konkurrens. Helt mirakulöst (tyckte vi då i alla fall,) lyckades Foppa vinna sitt första cert för domaren Per Iversen. Cert nr 2 kom vid nästa utställningstillfälle och sen tog vi paus för att invänta vuxenklassen. Första utställningen efter 2 årsdagen så var Foppa fullcertat.

På sin första jaktprovsstart så fick Foppa sitt 1:a pris i unghundsklass. 2003 kom att visa sig vara ett bra år för Foppa. I Finland på FKK så vann han sitt finska CERT samt BIR BIG för Eeva Rautala. Sitt 1:A PRIS ÖPPEN KLASS på jaktprov erövrades samma säsong på årets första start och där med var hans champion titel ett faktum

Helgen efter vann Foppa BIR BIG BIS på Svenska kennelklubbens internationella utställning i Gällivare, vann gruppen för inte mindre än Hans Lehtinen. Tänk att våran Foppa är slutit sig till skaran av vackra flattar som har vunnit BEST IN SHOW på SKK - helt sanslöst!
Foppa har vunnit grupp 8 på Kennelklubbsutställningar i Sverige, Norge och Finland. Samt flera BIS på SSRK och en finfin BIS-placering på Norsk Kennelklubb i samband med att han erövrade sitt norska championat. FLATCOATED RETRIEVER CLUBSHOW 2006 längst ned i Skåne vann Foppa BIS.

Premiär i veteranklassen slutade med en härlig BIS-VETERAN VINST. 

Var med sin allra första AVELSGRUPP på SKK i Piteå och dagen avrundades med BIS-AVELSKLASS

Foppa är idag vår framgångsrikaste hund genom tiderna och inte heller han är överdrivet matchad för att dessa framgångar. Den kommentaren "en framtidsman" Foppa fick av Iversen i sin öppna kritik redan som nybliven unghund i Stockholm visade sig verkligen att stämma med råge och lite till......

Foppa har även haft fina avelsframgångar med flera champions bland sina avkommor. Det är med stolthet vi nämner ÅRETS FLAT 2007, dottern SV-07 SVCH SUCH NUCH Comics Kiss Me Kate.
Andra framgångsrik killar från Indiankullen....

INTUCH FINUCH SUCH NUCH TOFFEDREAMS WILLY-NILLY KICKAPOO

I Kempele i Finland hos Vesa Turunen bor "Svansen". Han blev champion vid 2,5 års ålder. Han har också mycket fina meriter på jaktprov. Säsongen 2004 fick han sin 1:A PRIS I ELITKLASS på jaktprov i Sverige. I Finland och har 2*1:A PRIS I ELITKLASS samt GODKÄNT PRAKTISKT JAKTPROV. Sin allra bästa dag vann han BIG på Finska kennelklubbens Internationella utställning. 2007 blev Svansen 2:A bästa hund på Finska Flatmästerskapet på samma poäng som flatmästaren. Även använt i avel med flertalet utmärkta individer på jaktprov.

SU(u)CH FINUCH SVCH TOFFEDREAMS APACHE TAMENE WAY WAY

Den tredje "championbrodern" äg Linda & Martin Zahn i Rosvik. En allroundmeriterad hane som är VILTSPÅRCHAMPION, har 1:A PRIS I LYDNADSKLASS II. Patchi har även 1:A PRIS i NYBÖRJARKLASS på jaktprov. Jaktprovsäsongen 2004 ett släpspår från att få sudda bort parentesen.... Även han jämna och oftast topplaceringar på utställning.
 I Skellefteå hos Katarina Nordström finns TOFFEDREAMS POCHAHONTAS "Millan". Hon harCK och 2:a bästa tik på utställning. Godkänd anlagsklass på viltspår och ett 2:A PRIS iÖPPEN KLASS på jaktprov.

Hos Ellinor Olofsson finns systern TOFFEDREAMS WIGWAM TO QVITTRAS. Även hon är startad med ett 3:E PRIS ÖPPEN KLASS på jaktprov


  O'FLANAGAN TOSCA SUNDQVIST
Henne deläger vi med Ulrica Andersson. Tosca har ett cert och några CKn, som bäst på utställning. Toscas fick sin första kull -  julen 2001 tillsammans med CH Coalport Country Man. 

Vi sparade kvar tiken TOFFEDREAMS STOP AND STARE - som vi deläger med Åsa Brännström. Hon visades redan som valp och blev BIS-VALP på FRK Clubshowen 2002 i Garpenberg. 1:A HP i NYBÖRJARKLASS på jaktprov och provbäst blev hon under 2004 samt CK på utställning. En härlig tik som vi egentligen borde ha haft i avel men tiden delas i vår familj av så mycket annat än enbart hund.

S VCH FINCH TOFFEDREAMS STANDING OVATION 

finns hos duktiga Katarina Nordström. "Tindra" har fixat 1:A PRIS MED HP i UKL på jaktprov samt provbäst. På sin ÖPPEN KLASS debut så fick Tindra 1:A PRIS och KLASSVINNARE. Året efter var det tag för nästa 1:A PRIS ÖPPEN KLASS. 

På VILTSPÅR så är hon CHAMPION och på utställning FINSK CHAMPION. Hon har förvaltas väl i avel av Katarina och Tindra har en kull med SJCH SLCH S VCH Gunhills Happy. I den kullen finns flertalet duktiga och vackra individer som börjat sin karriär i storartad stil. Vi hoppas verkligen det finns en möjlighet att gå vidare från någon av hennes avkommor.  

 SU(u)CH FINUCH TOFFEDREAMS TOOT'N FLUTE
Finns hos Tuula Erman, kennel Finnflats. Han blev snabbt FINSK CHAMPION. Willy har även CACIB BIR och startad på jaktprov med GODKÄND JAKTANLAGSPROV. På sin första utställning i Sverige så vann han sitt SVENSKA CERT och SU(u)CH . Sin allra bästa dag, vann Willy BIR bland nästan 200 flattar på Finska Retriever Specialen. Den fina dagen avrundades med att bli BIS-4. Willy har använts i avel i Finland och på bl.a kennel Celtair finns flera champions
 
 KAKANS ANDRA KULLvar tillsammans med norska engelska importen INTUCH NORDUCH NLCH NV-96 Coalport Country Man. En härlig hane som tilltalade mig otroligt mycket och som finns idag i stamtavlan i flertalet av våra hundar.

Hos kennel Lustan, Karin & Tomas Holmgren finns NUCH FINUCH TOFFEDREAMS TALISKER som de äger tillsammans med Helen Cahling. Han har vunnit BIS på Norsk Retrieverklubbs Specialutställning –99, som grädde på moset ett BIS på Skokloster år 2000 och BIS på Svenska FRK Clubshow. Disel är fullcertad i Sverige samt en 1:a HP i nybörjarklass + 3:a öppen klass på jaktprov. Disel har använts i avel och har kullar på Kennel O'Flanagan och Kennel Lustan.

En kullsyster åkte till Danmark och finns på kennel Huntlovers hos Bente & Rene Sand, JJW-98, TYSK UNGHUNDSVINNARE -98 TOFFEDREAMS FOUR ROSES, "Toffe". Hon är även det danska bruksprovet och 3 CERT på utställning - Hon är använt i avel och hennes avkommor finns runt om i Europa.
TOFFEDREAMS CRAGGANMORE är också startad på jaktprov med ett 2:A PRIS I NYBÖRJARKLASS äg Inga-Lill Granberg

I Norge hemma hos Ivar Haugen fanns TOFFEDREAMS LAGAVULIN. "Whiski" har 3 stycken 1:A PRIS i ÖPPEN KLASS och är kvalificerad för elitklassen på jaktprov.

En personlig favorit i denna kull är "lillebror" TOFFEDREAMS WILD TURKEY "Hugo". En härlig typ av flat, han meriter är ett 3:E PRIS I NYBÖRJARKLASS på Jaktprov och CK på utställning, äg Christina Eliasson 

TOFFEDREAMS HIGHLAND & ISLAND blev kvar på hemmaplan blev Skuggan. Han fick snabbt 1:A PRIS I UNGHUNDSKLASS och PROVBÄST på jaktprov. De få gånger han kom sig på utställning så vann han 2 CERT och 2 BIM samt BIS jaktprovmeriterad x 2.

Skuggan var för mig, en hund som förenade kraftig och elegans på ett utmärkt sätt. Idealisk typ och helhet, helt enkelt en riktig flat, som trots sina detaljfel, var det en förmån att få äga och ha i huset.

En stor personlighet trots sin ringa ålder. Följde sin matte som en stor Skugga över allt. Hans valspråk här på jorden var: "lev fritt”. Så nu är "hundhimlen" berikad med en stor "buröppnarkung" av högsta rang. Han lär säkert villigt ut hela sin reportiar till alla instängda i hundhimlen...;) Skuggan lämnade (turligt nog, i alla fall för mig!) en kull hos kennel Comics på Hammarö, tillsammans med SJCH SUCH Comics Ragtime Girl.

Tur ska man ha livet - och det hade vi våren -99, då fick vi möjligheten att köpa en tillbaka en kullsyster. Isa är en ljuvlig liten pärla som snabbt tagit en stor plats i vårt hjärta och är huset lilla solstråle som håller reda på allt och det mesta.

Isa äntrade utställningsringen mars 2000  på en dubbelutställning med att få 2 CERT och 2 BIR bägge dagarna. Och när helgen var över så summerades Isa framgångar till BIS och BIS-2. Hennes sista CERT kom när hon hunnit bli veteran och avslutade sin utställningskarriär med att vinna BIS-VETERAN

Hennes första partner träffade jag i de värmländska skogarna under ett träningspass, han var då 9 månader gammal. När vi fick möjligheten att få köpa hem Isa så var "Figge" - SU(U)CH Comics Fiction Charm en självklarhet att använda till henne.
Hos A-K Fältman, S VCH TOFFEDREAMS STRATHISLA, "Nora". Hon har spårat till sig 3*1:A PRIS på viltspår och CK på utställning. Hon har en 1:A i NYBÖRJARKLASS och KLASSVINNARE på jaktprov.
Hos Mia Karttunen, Kennel Trollskogen, finns S VCH FIN VCH TOFFEDREAMS CAOL ILA, "svenska Svea" har GODKÄNT FINSKA JAKTANLAGSPROVET. Hon är FINSK SPÅRCHAMPION. DISTRIKTSMÄSTARE och uttagen till FINSKA MÄSTERSKAPET i spårning 2004. Svea har även CERT på utställning. På besök i sitt gamla hemland för en viltspårstart spårade Svea till sig sitt SVENSKA VILTSPÅRCHAMPIONAT sommaren 2006

FINUCH TOFFEDREAMS TAMNAVULIN
äg Katja o Tomi Korhonen, kennel Schatzaves blev också FINSK CHAMPION någon vecka efter 2 årsdagen. Ricky har 1:A PRIS i NYBÖRJARKLASS på jaktprov. På SVENSKA FLATMÄSTESKAPET 2002 placerade han sig som 4:E BÄSTA NYBÖRJARHUND
I Slovenien finns hanhunden TOFFEDREAMS GLEN ILA "Jon", äg. Aljosa Ravnikar. Jon har redan som unghund, 2 CERT, BIR och BIG-3. Jon har även GODKÄNT JAKTANLAGSPROVET.

I Skellefteå hos Catrin Ericsson finns S VCH TOFFEDREAMS IMPERIAL, "Wilbur" som är viltspårchampion.


På kennel Comics, hos Charlotte Sundell Ericsson fanns en syster, "Easy" TOFFEDREAMSTEANINICH som har TVÅ CERT på utställning. Hon omplacerades för att hon inte var friröntgad fram. Efter något år röntgades Easy om och resultatet som kom från SKK visade helt annorlunda! Easy var nämligen FRI...

INTCH NORDCH TOFFEDREAMS CRAIGELLACHIE

I Finland så finns Sonya som hon kallas, ägare Riitta Niemelä, kennel Morrini. En tjusig tik som har de mest på rätt plats när det gäller typ, hon förenar verkligen kraft och elegans på ett utmärkt sätt och sen att hennes rörelser är högklassiga gör att hon tillhör en av ens absoluta största favoriter. 

Sonya har det finska jaktanlagsprovet godkänt, samt 2 x 1:A PRIS i NYBÖRJARKLASS på jaktprov och blev CHAMPION 2 år gammal. Efter en vecka i Sverige och Norge så återvände Sonya hem med sin härliga titel INTCH NORDCH. 
 

 SONYAS KULL PÅ TOFFEDREAMS
Hösten 2004 fick vi den fantastiska möjligheten att få ta en kull valpar undan Sonya. Samma år på våren så fick jag chansen att titta närmare på en 1 årig hane i Finland och föll pladask för hans härliga attityd och hans stora portion av will-to-please med tilltalande exteriör. 

På hösten så föddes en härlig kull efter FINCH BH WITHYBED TEXAS RANGER och Sonya. En spännande utavelskombination som vi hoppas kunna ha nytta av i framtiden. 

FINCH TOFFEDREAMS STEADY'N READY

10 månader gammal erövrades kullens första cert av , äg Jaana Alto. Luca vann många CERT innan 2-års ålder. Idag är Luca FINSK CHAMPION och som bäst CACIB BIR BIG-2 och GODKÄNT FINSKA JAKTANLAGSPROVET

FINCH ESTCH TOFFEDREAMS SCUFF'N PUFF
 
Glada Wilson åkte hem med mor Sonya och har snabbt meriterats till sina championat samt startad på jaktprov med GODKÄNT FINSKA JAKTANLAGSPROVET och även 3:E PRIS i NKL på jaktprov äg Riitta Niemelä, kennel Morrini. Wilson är även använt i avel på kennel O'flanagan.

SU (u)CH TOFFEDREAMS SAIL'N TAIL
 
ytterligare en härligt vacker och linjeskön hane finns hos Helen Nilsson. Lucas har fått sitt SU(u)CH samt BIR BIS-4 

S VCH TOFFEDREAMS SHOW'N SHINE ägare Katrin Eriksson, har snabbt och enkelt spårat sig till sitt VILTSPÅRCHAMPIONAT. CK har hon på utställning och ett 3:E PRIS I NKL på jaktprov.

TOFFEDREAMS SHINE'N SPARKLE

Nemi finns i Norge hos Wenche Stange, Kennel Attentive och har 2 x CERT och BIR BIG-3.Hon har även använts i avel och har just haft sin första kull(20079
 

 Kompis var det namn som han lyssnade till bäst. En som verklig gjorde skäl för sitt namn. 

Honom behöll vi när vi fick förmånen att ta en kull på Karin Smedlunds tik, Lady Doc's Flicka I Frack, hon var en dotter till våran Fräck I Frack.

Att Saga skulle paras med O'Flanagan Illuster var en dröm som gick i uppfyllelse. Honom hade man haft på lut i flera år och väntat att man skulle ha en lämplig tik. Synd att en så pass bra hund har bara fick en kull.  Det är väl det som är tjusningen med avel eller rättare sagt svårigheten att våga se runt hörnet, långt bort från glitter, glamour och titlar.

Kompis var älskad av de flesta, en riktig kompis i ur och skur. Han utstrålade och kännetecknades av mycket "will-to-please"

Sina cert fixade han lätt på sina få utställningsbesök, trots sin "blonderade" kostym som inträde sommartid. Kompis var en synnerlig stram och elegant grabb, det som karaktäriserade honom var hans vackra klassiska skurna huvud och det milda uttrycket. Hans kraftfulla och energiska rörelser och utstrålning i ringen har gjort att han "matchades" lätt till sina cert.

Kompis fick sitt 1:A pris i UKL och KLASSVINNARE på sin första jaktprovstart. Som kronan på verket fick han sin 2:A ÖKL sommaren -99 och därmed SVENSK CHAMPION. Våren -01 så blev han även FINSK CHAMPION när han vann CERT BIR BIG-2.
Eftersom vi bor nära den finska gränsen fick Kompis uppleva två andjaktspremiärer. 20 augusti i Torne älven och en vecka senare på våra egna jaktmarker. Med som trogen säker apportör så fick han en långa jaktsäsonger på olika platser och viltslag runt om i landet. På prov så fick han tyvärr aldrig visa sin riktiga kapacitet, alltid något som fattades. Men han var helt enkelt en strålande jaktkamrat som aldrig svek och många flera jägare än Claes och Ari som fick glädje av att få se en bra retriever "in action".
Det är med stor sorg i hjärtat och ögon fulla av tårar jag skriver detta -  men Kompis lämnade oss efter en tragisk olycka där många parter blev berörda och drabbade, inte bara vi i familjen. 

Med lite distans till det hela kan nog börja förstå det hela. Kompis var en hund som berörda många människor som fick förmånen att känna honom i det "privat livet". Så egentligen varför skulle det vara annorlunda vid hans bortgång - han var bara sån! Och vi hoppas verkligen att alla inblandade i olyckan inte skall känna någon skuld eller del i detta.

I samma kull som Kompis finns kullbrodern SU(u)CH LP1 TOFFEDREAMS FASION-PLATER äg Jeanette Andersson. Rasmus blev snabb alla cert och fick på sin jaktprovdebut 1:a i nybörjarklass.
Ytterligare en bror TOFFEDREAMS DRESSED IN TUXEDO har en 2:A i NYBÖRJARKLASS på jaktprov och CK på utställning.

En syster, TOFFEDREAMS DARK SILK VEIL äg Bo Nordenberg har också en 1:A NYBÖRJARKLASS samt 3:E PRIS ÖPPEN KLASS på jaktprov och CK på utställning.

Ytterligare kullsyskonen TOFFEDREAMS MESSENGER IN CASSOCK, TOFFEDREAMS LEATHER AND LACE, TOFFEDREAMS CORONTATION ROBE alla med CK
 

 
 ISAS ANDRA KULL
var egentligen inte planerad från våran sida. Den kom sommaren 2001 tillsammans med vår egna SUCH FINUCH TOFFEDREAMS WHITE-TIE AFFAIR. "Dollar" blev kvar med oss. En glad och positiv herre och dessutom välkonstruerad med kraftfulla flytande rörelser från alla håll och kanter. Dollar är startad på jaktprov med ett 3:E PRIS I ÖPPEN KLASS och på utställning har han som bäst visat sig till BIR BIG BIS-2förutom sina titlar. Han är även en flitig kamrat och välfungerande apportör på alla jakter. 

Det kanske inte är det vanligaste att hanhundsägaren ber om att någon ska använda ens hane, sagt och gjort så kom Dollars första kull - TACK O'Flanagan att ni bönhörde vår förfrågan...  Där fick vi chansen att få tillbaka den bruna färgen som vi "tappat på vägen" när vi inte haft möjlighet att avla efter färg utan varit tvungen att avla utifrån helt andra egenskaper. Om hon håller måttet från framtiden utvisa. Hennes namn är, O'FLANAGAN HÅLL ANDAN.En kullsyster till Dollar finns hos Karin Smedlund, TOFFEDREAMS COSTA VILJA som har CK på utställning.
 

 ISAS TREDJE KULL
var tillsammans med FINUCH Brightstart Noddy en engelsk importhane som bor i Finland, en ren utavelskombination. 


Här har Terese en tik, TOFFEDREAMS VANILLA ICE ,deras utställningsdebut vår strålande, BISVALP! Redan som unghund vann Glassa sitt första CERT och under sommaren 2006 kom nästa CERT BIM. Glassa har haft en första valpkull med vår egen INTUCH NORDUCH TOFFEDREAMS MICMAC POW-POW. En spännande linjeavelskombination som vi ser framemot att följa.

LPI TOFFEDREAMS TINGLE TWISTER ägare Peder Jonsson, har startat på lydnadsprov under året och fixat 3 stycken 1:A PRIS och fick sin första titel, LP1. Samma år kom även TT:s 1:A PRIS i LYDNADSKLASS II.

Hemma hos hanhundsägaren Aija Likkanen finns brodern FINJV-04 FINUCH TOFFFEDREAMS CHERRY GARCIA som vann sin första titel på Helsingfors vinnarutställning. Startat på FINSKA ANLAGSPROVET och GODKÄND. Kort därefter kom hans FINSKA CHAMPIONAT

Ytterligare en kullbror finns i Finland TOFFEDREAMS PURPLE RAZZLE DAZZLE som ägs av Janna & Heikki Altonen. Han har idag 3 CERT, CACIB och BIM. Saknar sin arbetsmerit för sitt championat. 
 

 ISAS FJÄRDE KULL
var tillsammans med INTUCH NORDUCH TOFFEDREAMS MICMAC POW-POW, i den kombinationen kom det tre valpar.


Är en härlig superfeminin tik med vackert huvud o mörka härlig blick. Flotta linjer från nos till svans och kraftfulla rörelser. Mingla är FINCH och har startat med ett 3:E PRIS NKL på jaktprov.

TOFFEDREAMS RACING TEAM har startat på jaktprov och fått ett 3:E PRIS I UKL på jaktprov ägare Charlène Wass.
 
I denna kull finns även brodern LP1 TOFFEDREAMS TEAMLEADER hos Veronica Hården, han har GODKÄND ANLAGSKLASS på viltspår och ett 3:E PRIS i NKL på jaktprov och LYDNADSDIPLOM i KLASS I. Annars så Veronicas största intresse att tävla Agilty har har haft en stor framgång på Norrlandsmästerskapet med sin Armani.

 

Sommaren 2001 köpte vi en tikvalp från kennel Comics. Det var planerat sedan ett bra tag och väntade bara att hennes underbara och duktiga dual mor skulle paras med något som kunde tänkas passa våra egna linjer. 

Att jag skulle välja just Wanda bland alla tikar i kullen hade nog gett en bra slant på Oddset..:-) Hos henne såg jag något som kanske kunde komplettera vårt eget och jag kände direkt att henne ville jag ha och ingen annan!! Kan säga att jag är glad och stolt att över valet för ingen kan väl vara vackrare och härligare i den kullen än just våran Wanda?..
Wanda debuterade på FRK:s Club Show i Garpenberg med CK i juniorklass. I Finland har Wanda på första försöket vunnit ett CERT och BIR. Sina Svenska cert kom snabbt och på ganska få försök, den som ”grusade” hennes planer på 3 raka cert var kennelsyrran Älva. 

Nu är Wanda, NORDUCH och har vunnit BIS på SSRK och BIG-3 på SKK som bäst. Trots en del rampfeber och prestationsångest, ja inte hos Wanda men hos vissa andra ....... vann Wanda sitt 1:A PRIS i Nybörjarklass och blev bästa nybörjare - två gånger i rad. Hon är en otroligt snabb tik som är full av härliga retrieveregenskaper.
 

 Vintern 2004/2005 hade Wanda  sin första valpkull med INTUCH NUCH SUCH FINUCH TOFFEDREAMS WILLY-NILLY KICKAPOO. En härlig kull med många arbetsmyror och många kom till jaktprovstart start redan 1,5 år gammal.

TOFFEDREAMS CITATION

har erövrat 1:A ÖKL på viltspår. På utställning har han CK, ägare till honom är Madeleine Mikko, Kennel Altaflats.

En annan bror, TOFFEDREAMS EVEREST, har också CK på utställning ägare till Casper är Jessica Lundqvist

TOFFEDREAMS REVOLUTION som gjorde ett fantastiskt jobb på Workingtest på Norska specialen 2006 som gav hela 97  av 100 möjliga poäng och VINNARE AV NYBÖRJARKLASSEN. Helgen efter var det dags för 1:A PRIS I UKL på jaktprov. Under 2007 så fick han sitt 1:A PRIS i ÖKL ägare Siri Svihus

FINCH TOFFEDREAMS SUMMIT

äg Maisa Reinikka. Har i ett rasande tempo fixat sitt FINSKA CHAMPIONAT, ena dagen CERT BIR BIG-2 för att nästa dag ordna sitt championat med GODKÄND ANLAGSKLASS. 

S VCH TOFFEDREAMS SWITCHBACK, har också deltagit på utställning och fått CK och Reserv Bästa hane som bästa placering, under 2007 så spårade Gerber till sig sitt SVENSKA VILTSPÅRCHAMPIONAT. ägare Ingela Robertsson.

TOFFEDREAMS BLIZZARD
 
ägare Lotta o Anders Gustavsson startade också på jaktprov. En alerta och blixtrande snabba tik som fick 1:A NKL och klassvinnare under 2007. PÅ tal om flotta debuter så våren 2008 gjordes Ellis första utställning och hoppas den gav mer smak, CERT BIM BIS-JAKT.

TOFFEDREAMS FUSION, ägare Mona Lisa Engström. Ett ekipage som vi har haft förmånen att få se på våra valpträffar och vilket team, inte svåra att falla för. Under första säsongen kom 1:A PRIS I UKL på jaktprov

S VCH TOFFEDREAMS RENEGADE

verkar vara en riktig arbetsmyra, allt de hon och matte Helene Cahling har startat på verkar att gå smidigt. Första och enda start på jaktprov resulterade i ett 1:A PRIS UKL. På höstkanten så var det dags för viltspår och på 4 raka prov så var en titel uppspårat,SVENSK VILTSPÅRCHAMPION. På utställning så har Milda CERT o BIM och fina placeringar i bästa tik 

 Vintern 2006 föddes Wandas andra kull och då tillsammans med Multivinnare och CH ALMANZA FAR & FLYG och i den kombinationen trots sin ungdom finns flera riktigt lovande individer. 

TOFFEDREAMS VILLAGE PEOPLE, ägare Jenni Juven, kennel Celtair blir BIR-VALP och BIG-2. Precis 1 år fyllda kom fullträffen CERT o BIR och sen så har det bara fyllts på med CERT * flera. Peppi har även GODKÄND ANLAGSKLASS på jaktprov

TOFFEDREAMS CHIPLEADER har även hon CERT *2 och CACIB på utställning och hon ägs av Tuula Ehrman, kennel Finnflats

TOFFEDREAMS HIT AND RUN
 
har börjat sin ringkarriär i ett härligt tempo, BIR BIG-3 VALP och BIR BIS-3. Blott 9-månader gammal kom hennes första CERT o BIM. Agnes är ofta med där uppe i toppen och har ett flertal BÄSTA TIK placeringar. På jaktprov  fick hon 1:A HP KLASSVINNARE. Startade påFLATMÄSTERSKAPET 2007 och blev UNGHUNDSMÄSTARINNA. Hon ägs av Bittan & Bert Börjesson, Kennel Bez-Amin
TOFFEDREAMS HOT STREAK finns i Danmark hos Helle Nielsen, kennel Starworkers. Hennes Maxi har vunnit UNGHUNDSCERT och är kvalificerad för Crufts 2008.
 

 
 

Kom sent på hösten 2002 kom Älva hem till oss från kennel Almanza. Har alltid varit stor beundrare av hennes mor och på Stora Stockholm 2000, såg jag en dotter efter henne som också är en typ av flat som ligger mig varmt om hjärtat.  
När vi fick chansen att få köpa "Älva" var det bara att slå till snabbast möjligt. I full snöstorm åkte vi till flygplatsen för att hämta Älva. Att köpa en 5 månaders osedd hund tillhör nog inte de vanligaste man gör eller rättare sagt bara dårar gör sånt. Men för att "vinna något så måste man våga något" säger ett välbeprövat ordspråk.

I alla fall, ut ur flygburen steg en riktigt älva som är en härlig typ av flat. Om ni bara visste så vacker hon var våran ”postorderhund”. Hon stod på flygplasten överlycklig med viftande svans och sprudlande glad.  Att vi köpte henne har jag inte ångrat en sekund och vi känner oss privilegierad att ha fått den chansen. Älva passar riktigt riktigt bra att bo här med oss. Hon förgyller verkligen den norrländska vardagen med sin stil och elegans.
Idag är Älva är NORDCH, hon har även CACIB i både Sverige, Norge och Finland. Sin allra bästa dag vann hon BIG BIS. Startad på jaktprov med 1:A PRIS i NYBÖRJARKLASS på jaktprov.

 ÄLVAS FÖRSTA KULL
Vintern 2004/2005 har Älva haft sin första valpkull med INTUCH NORDUCH TOFFEDREAMS MICMAC POW-POW. I den kullen finns fler som har startat sina karriärer på ett lysande sätt på utställning och vad som är också kul är att några även har jaktmerit.
TOFFEDREAMS MARK ELEVEN

Pollux har startat på jaktprov och fått ett 2:A PRIS i NKL På utställning har han CERT och även BIS-JAKTHUND, ägare Roy Petersen och Nina Skjelbred, kennel Covenstead.

TOFFEDREAMS OCEANS ELEVEN

Året 2006 avslutades med att Bempa vinner NORRBOTTENS VACKRASTE UNGHUND. Under 2007 har han vunnit 2 CERT och som bäst BIR med sin unga duktiga handler tillika ägare Caroline Häggström.
TOFFEDREAMS PROJECT ELEVEN ägare Katarina Häggström, startar året med att chocka från juniorklass till CERT BIM på sin välgående Scooter. För att följas upp några månader senare med ytterligare ett CERT BIM. Scooter har också startat på jaktprov med 3:e PRIS NKL

SU(u)CH TOFFEDREAMS TOP ELEVEN
 
ägare Niklas Anemo har startat fint i ringarna med placeringar i bästa hane och som grädde på moset kom hans första CERT, efter någon placeringar "just bakom". Men augusti 2007 var det slut att stå just bakom och Chippen vann sin första titel, SVENSK CHAMPION. Att Chippen är en blixtrande snabb apportör med full rulle under tassarna fick vi se när han vann det åtråvärda "jaktpriset" på FRK:s Clubshow i Skåne 2006. 

FINUCH TOFFEDREAMS SEVEN STEPS TO HEAVEN

startar på FINSKA ANLAGSPROVET och blir GODKÄND samt 3:E PRIS NKL på JAKTPROV. På utställning har hon också varit framgångsrik, och snabbt så fick hon FINCHägare Katja o Tommi Korhonen, kennel Schatzaves.

SU(u)CH NUCH TOFFEDREAMS SEVEN FROM HEAVEN,
ägare Anette Dyrén, Kennel Calzeat har tillsammans med sin vackra Carmen startat i rasande tempo med flera fina placeringar i BIS finaler redan som valp.  Snabbt så fick hon sitt CHAMPIONAT i Sverige och Norge. Som grädde på moset så visades Carmen I England och har där 2 CC. Om det sen leder fram till något championat där spelar mindre roll.. För vi hade inte ens drömt att en hund från vår uppfödning skulle visas i England och än mindre vinna CC! Carmen hade en härlig jaktprovsdebut och fick ett 2:A PRIS i UNGHUNDSKLASS, ett "kanindropp" från att få högsta valören.

TOFFEDREAMS SEVEN MINUTES IN HEAVEN
Lillasystern som är i hälarna på sina vinstrika systrar och även hon visar att hon vill  vara med där framme. Lowa har CERT, CACIB samt även 2:A BÄSTA TIK ägare till Lowa är Angelica Fransson.