20519_4990547731394_600444800_n

OM KENNEL TOFFEDREAMS

Vi finns i Norrbotten i Kalix, en ort som är vida känt för sina två stora varumärken  Kalix Bandy och Kalix Rom. Vi som har kenneln är Lena o Claes Sundquist, sedan 2013 ingår även vår dotter Terese i den.

1984 föddes vår första kull, en start på något som kom att bli mycket långvarigt. Några år senare hänger vi i och har hållit fast vid samma ras.  Flatcoated retrievern passar oss som handen i handsken,socialt, arbetsmässigt och utseendemässigt och så vill vi försöka bevara samt utveckla den

Förutom att hund är ett stort intresse så är vi även hängivna idrottsfantaster. Får vi välja så missar vi nog heller en hundaktivitet än en bandymatch. Vi har vår son Johan som bär familjens kulturarv vidare när det gäller bandy. Vid havet i Nyborgs skärgård finns ett fritidshus, där trivs vi och tillbringar många dagar per år. Som de flesta andra som bor i norr så tillbringar vi mycket tid ute i naturen och har förmånen att ha den lätt tillgänglig.

LENA

1980 köpte jag min första flatcoated retriever. Har haft förmånen att växa upp med hundar. Givetvis så köpte jag första egna hunden medan mina vänner satsade på möblemanget när det var dags att flytta hemifrån. Jag fick mig en hund men inte så mycket till möbler. Att det blev flatt var mest slumpen. Som kuriosa kan jag berätta att jag åkte till traktens ledande goldenuppfödare som precis fött upp sin första kull. Kanske var det för min ungdom skull eller på den tiden, ointresse för jaktligt engagemang som gjorde att jag inte kunde få köpa en valp där. I alla fall så kom goldenuppfödaren få stor betydelse för våran utveckling av livet med hund. Något som jag aldrig kunde drömma om då. De har lärt oss det mesta, stöttat och givit hos mängder av goda råd under årens lopp, helt enkelt sporrat oss till våran utveckling. Jag har genom åren var varit engagerad i olika klubbar, SSRK, suttit som ordförande i Kalix sektionen och i Flatcoated retrieverklubben som avelsråd. Mitt arbete är på Nordea som rådgivare.

2013 blev jag klar exteriördomare på Flatcoated retriever, Curly Coated retriever och Golden retriever.

SSRK ÖRNSKÖLDSVIK 2015

CLAES

Hade egentligen inget hundintresse överhuvudtaget, utan tillbringade hela sin tid vid eller på bandyplan. Hund fanns inte med i bilden av fritidsintressen, snarare ett hot som kunde tänkas förhindra att utöva dessa. Men alla kan förändras och min entusiasm för hundar smittade väl av sig.
Under minst två decennier har Claes största prioritet varit Kalix Bandy och då främst som tränare, allt från unga grabbar upp till A-laget. Givetvis så har han under tiden stöttat och hjälp mig i mån av tid och utan den hjälpen hade aldrig vår kennelverksamhet kunnat nå dit den har kommit.

Claes största intresse i hundarna är främst de jaktliga egenskaperna - jakten är hans näst största intresse vid sidan om bandyn. Alla våra hundar i mogen ålder får chans till en del jakter. Tillbringar gärna sin tid med hundarna i skog och mark än att åka runt på en massa utställningar. Jobbar som skiftesoperatör åt Billerud/Korsnäs

TERESE


Jag är delägare i kenneln på pappret sedan 2013. Egentligen borde det ha varit mycket tidigare :) Jag har genom årens lopp skött om många kullar. Kompisarna gick till fritids och jag gick hem till hundarna. Ett val jag gjorde av egen fri vilja. Idrottade som sig bör när man kommer från en sån här familj men den karriären tog slut med en skada. Hos mig bor två hundar Viska & Lexus. En av dessa är "köpt utifrån" och det är Viska, Black Mica's Leave A Whisper. Jag hade min första "egna" kull under 2015, åkte till Oslo och parade Triwa med Hannemor´s Juvel. Kvar efter den kombinationen blev Lexus. Efter första egna kullen 2015 har det hunnit bli två kullar till, Viska titulerar sig numer mamma till ett rejält gäng. Tycker alla aktiviteter med hundarna är kul och försöker prova på det mesta. Jobbar som säljare på Kalix Maskiner, där finns förmånen att kunna ha med hund på jobbet, vilket är perfekt.